Nieuw(s) onder de zon

Het Chinese karakter Wei Jie heeft 2 betekenissen. 1: crisis en 2: kans/ uitdaging - tot zover niets nieuws sinds de oorsprong van het karakter, zo’n 2000 jaar geleden.

Vanaf het moment dat Wei Jie nr. 1 in 2016 bij me aanklopte in de vorm van kanker, had ik mijn handen vol aan alles wat dit met zich meebracht – en was Wei Jie nr. 2 vooral aanwezig als zijnde uitdaging om de dagen door te komen.

Het was een jaar van lichamelijk vreselijk ziek zijn door alle behandelingen en stress. Kortom, Wei Jie nr. 1 in vol ornaat.

In dat jaar werd tevens mijn arbeidscontract niet verlengd en aangezien Wei Jie nr. 1 aan haar taks zat, kwam Wei Jie nr. 2 als zijnde kans voorzichtig om de hoek kijken.

 

Gezien de prognose zou ik hoe dan ook weer aan het werk moeten; de grote vraag was wat voor (soort) werk ik zou willen gaan doen. “Wat vind je het leukst om te doen?” fluisterde nr. 2 in mijn oor. Mijn antwoord: brieven schrijven. En ik zweer het, als een Chinees karakter goedkeurend zou kunnen glimlachen deed zij dit bij het horen van mijn antwoord. Nog voordat ik blij kon zijn met deze denkbeeldige glimlach stelde nr. 2 de vraag “en wat nog meer?” Zucht!! Uitstelgedrag is me niet geheel vreemd dus tunede ik gauw in op Wei Jie nr. 1 om het antwoord nog even niet te hoeven geven.

Waarom? Omdat ik mijn spirituele kant vooral voor mezelf hield. En klein clubje ingewijden weet van mijn talent om energieёn van o.a. mensen te kunnen zien en voelen, en om de Universele energie te kunnen (door)geven. En als ik iets leuk vind om te doen…

 

Significant detail: aan zowel Wei Jie nr. 1 als nr. 2 valt niet te ontkomen in het Leven, en in dergelijke situaties maak ik er standaard “het beste” van. In dit geval moest er toch 1 de wijste zijn, en aangezien ik toen niet wist hoe wijs Chinese karakters kunnen zijn, nam ik het heft in eigen hand en besloot vriendschap te sluiten met de beide Wei Jie’s.

Niets leukers om liggend op de bank ongehinderd alle creatieve registers open te trekken en eindeloos te puzzelen hoe ik een inkomen zou kunnen genereren uit de 2 zaken die ik het leukst vind om te doen.

 

Dank aan Wei Jie nr. 1, die me, samen met Wei Jie nr. 2, de mogelijkheid gaf om mij-met-mijn-achtergrond, talent, opleidingen, interesses en (werk)ervaring te brengen tot dit punt in mijn leven: het opgetogen trots (ik) en glimlachend (Wei Jie nr. 2) kunnen presenteren van mijn uitgedokterde en –gewerkte plan om een inkomen te genereren uit dat wat ik het leukst vind om te doen…

 

Ben jij of ken jij iemand die ook niet ontkomen is aan een persoonlijke Wei Jie nr.1 en er liever niet over praat? Wil jij, of iemand die je kent, in een dergelijke situatie er ook “het beste” van maken en vrienden worden met de beide Wei jie’s om zo tot een vrijere manier van leven te komen?

 

Schrijf me een brief en/ of tip een ander!